Waarom Samenwerken met Ons?

Leestijd: 7 minuten 

Exporteren kan een uitdagend avontuur zijn, en vaak zien fabrikanten door de bomen het bos niet meer. De complexiteit van importkosten, talloze beurzen, diverse magazines, culturele verschillen en gewoontes, uiteenlopende aanspreekmethodes en het vinden van geschikte sales agenten kunnen overweldigend lijken.

Maar maak je geen zorgen, wij begrijpen de obstakels en hebben de expertise om je te begeleiden. Als ervaren distributeur hebben we de nodige kennis en netwerken opgebouwd om jouw merk succesvol in de Europese markt te introduceren. Met ons als partner kun je met vertrouwen de wereld van internationale distributie betreden en je merk laten groeien.

In een oogopslag, hier is wat ons onderscheidt:

 • Innovatiekampioenen: Selectie van merken waarin we geloven!
 • Expertise: Ons ervaren team zorgt voor jouw succes.
 • Naadloze Zendingen: Import, douane en kosten.
 • Europa in Ons DNA: Diepgaande kennis van de Europese markt.
 • Uniforme Prijzen: Uniforme prijzen in heel Europa.
 • Sterren op Beurzen: Actieve promotie op topbeurzen in Europa.
 • Toegewijde Ondersteuning: fulltime om je te helpen.
 • Uitstekende Retouren: Geoptimaliseerde retour-validatie en controle.
 • Salesforce in heel Europa: Een netwerk van toegewijde verkoopagenten.
 • Exclusieve Partnerschappen: Samenwerken met innovatieve winkels.
 • Snelle Levering: Bliksemsnelle productlevering.
 • Uitgebreid Sociaal Bereik: Een breed sociaal netwerk.
 • Innovatie Wedstrijden: Actieve deelname aan prijzen en erkenning.
 • Naadloos Structureren: Nodige Data binnen Europa
 • Actieve Aanwezigheid: Magazines en Specialistische Media

Centrale Locatie in het Prachtige België!

Genesteld in het hart van Europa, zijn we strategisch gelegen in het charmante land België, op een steenworp afstand van de pittoreske stad Brugge.

Onze centrale ligging biedt gemakkelijke toegang tot belangrijke Europese markten, waardoor we jouw ideale distributiepartner zijn.

 

Dieper in de details?

Innovatiekampioenen

We zijn niet zomaar distributeurs; we zijn curatoren van innovatie. Ons geheime wapen is onze vaardigheid om merken te selecteren die voorop lopen. Wanneer je met ons samenwerkt, ben je niet zomaar een ander product in een catalogus van duizenden; je wordt onderdeel van een exclusieve club van pioniers.

Expertise

Ervaring doet ertoe, en dat hebben we in overvloed. Met jarenlange succesvolle distributie hebben we onze processen en strategieën geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat jouw merk zijn volledige potentieel bereikt.

Naadloze Zendingen

Logistiek rondom verzending kan een nachtmerrie zijn als het niet nauwkeurig wordt afgehandeld. Wij excelleren in het verzamelen van zendingen en het navigeren door het ingewikkelde web van douane en verzendkosten, zodat jouw producten tijdig en in perfecte staat arriveren.

Europa in Ons DNA

De Europese markt is divers en veelzijdig, met unieke uitdagingen in elke regio. Onze diepgaande kennis van het Europese speelveld en zijn verschillen stelt ons in staat om onze aanpak aan te passen aan elke markt.

Uniforme Prijzen – Navigeren door BTW-verschillen

Misschien nog de grootste berg om te bewandelen!  Zeg vaarwel tegen prijszorgen met het HorseAthlete. Wij bieden een vaste prijscontrole in heel Europa, voor een naadloze ervaring voor zowel jou als jouw klanten. Echter, uniforme prijzen in heel Europa bereiken gaat niet zonder uitdagingen.

Europese landen kunnen geografisch dichtbij zijn, maar elk land heeft zijn eigen unieke BTW (Belasting over de Toegevoegde Waarde) beleid. Deze variërende BTW-regels kunnen een aanzienlijke uitdaging vormen als het gaat om het importeren van producten onder dezelfde prijsstelling en voorwaarden.

De Europese Unie streeft naar harmonisatie, maar de realiteit is dat elk Europees land onafhankelijk opereert bij het vaststellen van zijn BTW-tarieven, vrijstellingen en regels. Dit resulteert in een complexe situatie waarin BTW-tarieven aanzienlijk kunnen verschillen van het ene land naar het andere.

Het navigeren door deze verschillen in BTW vereist een diepgaand begrip van de specifieke regelgeving in elk Europees land. Het European Distribution Horse Network is goed bekend met de complexiteit van BTW-beleid in heel Europa. We werken nauwgezet om ervoor te zorgen dat jouw producten voldoen aan de specifieke BTW-vereisten van elk land, terwijl we toch een uniforme prijsstructuur handhaven.

Onze expertise in het beheren van BTW-variaties stelt ons in staat om consistente prijzen in heel Europa te bieden, wat zorgt voor een probleemloze ervaring voor zowel jou als jouw klanten. Met het European Distribution Horse Network kun je vol vertrouwen jouw aanwezigheid op de Europese paardenmarkt uitbreiden, terwijl je weet dat BTW-complexiteiten deskundig worden afgehandeld.

Sterren op Beurzen

We zijn niet alleen spelers achter de schermen. Ons team is constant aanwezig op belangrijke beurzen in heel Europa en promoot actief jouw merk om nieuwe hoogten te bereiken.  We maken een selectie van de beste beurzen en gaan in overleg met jullie om jullie product daar te promoten.

Toegewijde Ondersteuning

Heb je hulp nodig? Ons fulltime ondersteuningskantoor staat altijd klaar om een helpende hand te bieden. Wij geloven dat jouw succes ons succes is, en we staan altijd aan jouw zijde.  Ook bieden we voor jullie eindklant telkens een snel antwoord zodat het hoort bij elk topmerk!  We hebben een fulltime klantendienst.

Uitstekende Retouren

Retouren horen bij de business, maar ze hoeven geen hoofdpijn te zijn. We hebben een gestroomlijnd proces voor retourvalidatie en -controle, zodat zowel jij als jouw klanten tevreden zijn.  Wij zorgen voor een perfect naadloos retourprogramma met het nodige beeldmateriaal, aankoopbewijs, etc.  zodat jullie eventuele problemen perfect kunnen volgen!

Salesforce in heel Europa

Ons netwerk van ervaren verkoopagenten strekt zich uit over heel Europa. Deze professionals zijn toegewijd aan het vertegenwoordigen van jouw merk en het stimuleren van de verkoop.

Exclusieve Partnerschappen

We werken niet met zomaar iedereen; we stellen zorgvuldig ons portfolio samen om innovatieve winkels op te nemen die onze visie delen. Jouw merk zal in goed gezelschap verkeren.

Snelle Levering

In de snel veranderende wereld van vandaag is langzame levering simpelweg geen optie. We zijn trots op onze bliksemsnelle levering, waardoor jouw klanten tevreden zijn en steeds terugkomen voor meer.

Uitgebreid Sociaal Bereik

Connectiviteit is essentieel, en ons uitgebreide sociale netwerk zorgt ervoor dat jouw merk een breed en betrokken publiek bereikt.

Innovatie Wedstrijden

We gaan niet alleen over distributie; we gaan ook over erkenning. We solliciteren actief naar en organiseren innovatieprijzen in samenwerking met jullie!  Product van het jaar, en meer, waar jouw merk maar wil schitteren…

Naadloos Structureren

Het beheren van data is cruciaal voor een succesvolle distributie in Europa. We begrijpen dat jouw merk specifieke gegevensbehoeften heeft, van prijzen tot media-inhoud. Ons team is gespecialiseerd in het verzamelen, structureren en beheren van alle benodigde gegevens op een gestructureerde en efficiënte manier. Hierdoor kun je altijd rekenen op nauwkeurige en actuele informatie om jouw merk te ondersteunen.

Actieve Aanwezigheid

Bij het HorseAthlete zijn we ervan overtuigd dat jouw merk de aandacht verdient die het nodig heeft. Zoals jullie wel weten, geen evidentie om te weten welke de moeite waard zijn en welke niet? 

Daarom zorgen we voor een actieve aanwezigheid in toonaangevende magazines en gespecialiseerde media binnen de paardenindustrie. Wij adviseren waar we kunnen samen adverteren om ons snel in de kijker te zetten.  We helpen je om je merk te promoten en onder de aandacht te brengen van de juiste doelgroep. Onze media-experts zorgen ervoor dat jouw merk opvalt in de wereld van paardenliefhebbers.

Met deze aanvullende rubrieken benadrukken we ons vermogen om niet alleen producten te distribueren, maar ook om waardevolle kansen te ontdekken, data efficiënt te beheren en een sterke aanwezigheid in de media te garanderen, wat bijdraagt aan jouw succes in de Europese markt.

 

Dus, waarom voor ons kiezen als jouw distributie partner?

Omdat we niet zomaar distributeurs zijn; we zijn jouw toegangspoort tot succes op de Europese markt. Sluit je aan bij ons op de reis naar distributie-excellentie, en samen zullen we nieuwe horizonten veroveren. 

We are only satisfied with being number 1!