Zullen ThinLine-pads de pasvorm van het zadel veranderen?

Absoluut NIET. Vanwege de stevige dichtheid van de pad en de nauw contact pad (de dunste op de markt) zal het gebruik van een ThinLine de pasvorm van het zadel NIET veranderen. Het zal zeker de rug van elk paard op zoveel manieren helpen. Van het geven van een stabielere gevoel tot het helpen van paarden met Kissing Spine, Sway back, en nog veel meer. Zoals aanbevolen in het boek “Rider’s pain-free back”. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een paard rugproblemen had als het een goed passend zadel en een ThinLine-zadeldekje had.

Is ThinLine slechts een rage?

Het eerste ThinLine-zadeldek verscheen begin jaren 90 op de markt. Na meer dan 20 jaar spreken we nog steeds met mensen die hun oorspronkelijke zadeldek hebben en gebruiken. ThinLine is een kleine Amerikaanse onderneming en onze producten worden stil onder het zadel geplaatst, waar ze door niemand anders dan het paard en de ruiter worden opgemerkt. Klantentrouw is sterk, zodra ruiters een ThinLine bezitten, rijden ze zelden zonder. Western zadelpads en Endurance zadelpads zijn in 2012 ontworpen, dus ze zijn nieuw op de westerse markt. Kijk op de dressuur- en eventingforums en in maneges. Je zult veel horen over hoe ThinLine het leven van paarden en ruiters heeft veranderd.

Wat maakt ThinLine zo anders?

ThinLine-zadeldekken zijn gemaakt met een schokabsorberend, ademend foam dat zich vormt naar het paard, zorgt voor een betere pasvorm van het zadel en verbetert het rijden. ThinLine creëert harmonie tussen ruiter en paard. Het is gemakkelijk te onderhouden en heeft een indrukwekkende levensduur. ThinLine-producten hebben een geld-terug-garantie dat jij en je paard verbeterde prestaties en communicatie zullen zien. ThinLine maakt zowel ruiter als paard comfortabeler, wat resulteert in meer tevredenheid en betere prestaties.

Wat zijn de bedoelde effecten van een ThinLine pad? 

Een ThinLine-zadeldek is ontworpen om verschillende positieve effecten te hebben op zowel de ruiter als het paard. Hier zijn de beoogde effecten van een ThinLine-zadeldek:

 1. Schokabsorptie: ThinLine-zadeldekken zijn gemaakt met schokabsorberend foam dat helpt bij het verminderen van impact en schokken, wat zorgt voor een comfortabelere rit voor zowel de ruiter als het paard. Dit kan vooral gunstig zijn voor paarden met een gevoelige rug.
 2. Verbeterde Zadel Passend: Het foam in ThinLine-zadeldekken vormt zich naar de rug van het paard, wat resulteert in een betere pasvorm van het zadel. Dit kan helpen bij het voorkomen van drukpunten en ongemak voor het paard en het algemene rijprestaties verbeteren.
 3. Verbeterde Communicatie: Door schokken en ongemak te verminderen, kunnen ThinLine-zadeldekken de communicatie tussen de ruiter en het paard verbeteren. Het paard is waarschijnlijk gevoeliger voor subtiele aanwijzingen, wat leidt tot betere controle en samenwerking.
 4. Comfort voor de Ruiter: Ook ruiters profiteren van de schokabsorberende eigenschappen van ThinLine-zadeldekken. Ze ervaren minder vermoeidheid en ongemak tijdens het rijden, waardoor langere en aangenamere ritten mogelijk zijn.
 5. Lange Levensduur en Duurzaamheid: ThinLine-producten staan bekend om hun lange levensduur en duurzaamheid, waardoor ze een kosteneffectieve keuze zijn voor ruiters. Ze zijn eenvoudig te onderhouden en behouden hun prestaties in de loop van de tijd.
 6. Geld-Terug-Garantie: ThinLine biedt een geld-terug-garantie dat ruiters en hun paarden een verbeterde prestatie en communicatie zullen ervaren bij het gebruik van hun producten. Dit toont het vertrouwen van het bedrijf in de effectiviteit van hun zadeldekken.

Over het algemeen streeft ThinLine ernaar om een comfortabelere en harmonieuze rijervaring te creëren voor zowel het paard als de ruiter, wat resulteert in verbeterde prestaties en tevredenheid. Om de zadel pasvorm te verbeteren en een dun maar stabiel antislip-onderdeel te bieden dat het gevoel van balans en zelfvertrouwen van het paard verbetert.

Wat zijn de voordelen van ThinLine ten opzichte van andere zadeldekjes/halfpads?

Eenvoudige zadelpads/doeken zijn ontworpen om het zadel schoon te houden en wat mode te bieden. Andere schokabsorberende producten werken op basis van compressie: wanneer u gewicht of druk uitoefent, comprimeren ze en op dat moment zijn ze niet functioneel. U kunt hier meer details daarover vinden. Zodra het gewicht wordt verminderd, worden niet-compressie foams ontlast of springen ze open. In het geval van rijden beweegt dit effect de ruiter eigenlijk verder van het paard. Gel beweegt weg van drukpunten, genereert warmte en verschuift veel, waardoor de stabiliteit en het gevoel van veiligheid voor zowel paard als ruiter worden verminderd. ThinLine werkt wanneer het gewicht van een ruiter of zadel erop rust. Het beweegt niet en vermindert aanzienlijk het gevoel van plotselinge impact, waardoor u met uw zit kunt communiceren met uw paard.

Is er iets waar rekening mee moet worden gehouden bij het gebruik van een ThinLine-pad?

Er zijn enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van een ThinLine-pad:

 1. Plaatsing van het pad: Zorg ervoor dat het ThinLine-pad correct onder het zadel is geplaatst zonder vouwen of rimpels. Het moet gelijkmatig onder het zadel liggen om de voordelen te maximaliseren.
 2. Onderhoud: ThinLine-pads zijn eenvoudig te onderhouden. U kunt ze afnemen met een vochtige doek en milde zeep. Laat ze daarna volledig drogen voordat u ze opnieuw gebruikt.
 3. Controleer de pasvorm: Hoewel ThinLine-pads de pasvorm van het zadel over het algemeen niet veranderen, is het belangrijk om de pasvorm van het zadel regelmatig te controleren, vooral als u merkt dat uw paard zich anders gedraagt.
 4. Voordelen voor het paard: Houd rekening met de voordelen voor uw paard, zoals verbeterde schokabsorptie, meer comfort en een betere balans. Let op eventuele veranderingen in het gedrag of de prestaties van uw paard.
 5. Uw comfort als ruiter: ThinLine pads bieden ook voordelen voor de ruiter, zoals verbeterde stabiliteit en een beter gevoel van de bewegingen van het paard. Geniet van deze voordelen en pas uw rijtechniek indien nodig aan.

Over het algemeen is ThinLine een gebruiksvriendelijk product dat is ontworpen om de rijervaring voor zowel ruiter als paard te verbeteren. Door de bovenstaande punten in gedachten te houden, kunt u optimaal profiteren van de voordelen van een ThinLine-pad.

Zullen dezelfde shims in alle ThinLine pads passen?

Ieder zadeldek heeft zijn eigen shims. Sommige ThinLine zadeldekken lijken veel op elkaar, maar kunnen kleine aanpassingen hebben om perfect te passen. Zorg er altijd voor dat je het juiste zadeldek selecteert bij het bestellen shims voor zadeldekken.

Wat zijn ‘shims’ en heb ik ze nodig?

Als u de pasvorm van uw zadel moet aanpassen, gebruikt u onze Shims (Inzetstukken). Deze zijn gemaakt van ThinLine-materiaal en worden geplaatst in de zak onder de Ultra ThinLine op alle pads met verstelbare shims. Shims zijn het meest nuttig voor zadels die te breed zijn of voor asymmetrische, of scheve, paarden. Shims kunnen niet helpen bij het passend maken van een te smal zadel. Daarom is het het beste om samen te werken met een gekwalificeerde zadelpasser om te bepalen of u shims nodig heeft, en zo ja, welke u nodig heeft.

Hoe weet ik of ik mijn ThinLine-pad correct aanbreng?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw ThinLine-pad correct is geplaatst voor optimaal comfort en prestaties. Volg deze stappen om te controleren of uw pad correct is aangebracht:

 • Zorg ervoor dat het ThinLine-logo of -etiket bovenaan en aan de achterkant van het zadel ligt.
 • Plaats de pad recht op de rug van het paard, zorg ervoor dat deze gelijkmatig onder het zadel ligt.
 • Zorg ervoor dat er geen rimpels of plooien in de pad zitten.
 • Controleer of de pad goed in de singel ligt en stevig is vastgemaakt.
 • Controleer of het zadel stevig op de pad ligt en niet verschuift tijdens het rijden.

Als u twijfelt over de juiste plaatsing van uw ThinLine-pad, raadpleeg dan een professionele zadelpasser of instructeur voor begeleiding.

Hoe werkt ThinLine?

ThinLine is een geavanceerd materiaal dat is ontworpen om schokken en druk te absorberen en tegelijkertijd een dunne en stabiele laag te bieden. Het werkt door zich aan te passen aan de contouren van het paard en het zadel, waardoor een betere pasvorm en comfort ontstaat. ThinLine vermindert de impact van beweging en biedt demping voor zowel ruiter als paard. Daarnaast helpt ThinLine om de druk gelijkmatig over de rug van het paard te verdelen en vermindert het wrijving, schuren en warmteopbouw. Dit resulteert in een meer ontspannen en comfortabele rijervaring voor zowel ruiter als paard. ThinLine is veelzijdig en kan worden gebruikt met verschillende soorten zadels en onderleggers, waardoor het een populaire keuze is voor ruiters van alle disciplines.

In welke gevallen moet (of kan) een ThinLine-pad worden gebruikt?

Al onze zadeldekens bevatten onze exclusieve ThinLine foam. ThinLine zadeldekens worden aangeboden in tal van materialen en ontwerpen om zadels voor elke tak van de paardensport te accommoderen. Elk zadeldek heeft een zakje om optionele shims toe te voegen om de pasvorm van het zadel fijn af te stemmen.  De ThinLine shim is een enkel, volledig inlegstuk dat de algehele dikte van uw zadeldek verhoogt. – Zadelpasvorm shims zijn verkrijgbaar in ThinLine foam om het zadel in een van de vijf gebieden aan te passen: volledige verhoging, schoftvrijheid, voor, brug, kamer (achterste verhoging).

ThinLine – slechts 4 mm! – de dunste (Vroeger bekend als Ultra ThinLine)

  • Verbetering van de prestaties van de ruiter en de verbinding met het paard zonder de pasvorm van het aangepaste zadel te veranderen.
  • Biedt schokabsorptie en comfort voor het paard, maar met dit product wordt het gevoel van de ruiter verbeterd.
  • Paarden bewegen groter en tegelijkertijd zitten ruiters beter.
  • Ondersteund door rug chirurgen, Master Zadelmakers en topruiters om de ruggen van ruiters gezonder te houden.

Zijn ThinLine-zadeldekens ademend? 

JA! ThinLine-pads zijn gemaakt van een open cel foam dat ademend is. Hoewel het materiaal eruitziet als een massief stuk foam, bestaat het uit miljoenen kleine open cellen, zodat lucht kan passeren. Zelfs al lijkt het op het eerste gezicht erg gesloten, water kan door het pad stromen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *