Houd je paard deze herfst veilig tegen suiker!

safe from sugar this fall

Wist je dat gras in de herfst net zo gevaarlijk kan zijn als in de lente?

Als paardeneigenaren houden we altijd het welzijn van onze paarden bovenaan onze gedachten. In de lente zorgen we ervoor dat we onze paarden geleidelijk laten wennen aan weelderige, verse lentewei na een winter vol modder, regen of sneeuw. Maar vaak vergeten we dat het ook belangrijk is om je paard in de herfst te beschermen tegen suiker!

Na een paar weken genieten onze paarden van de warme bries, smakelijk gras en de zon op hun rug. Echter, als de zomer begint te vervagen, laat je niet misleiden door kaalgegraasde weilanden en door de zon verbrand gras! Wist je dat herfstgras net zo gevaarlijk kan zijn als lentegrassen? Deze omstandigheden kunnen nog steeds ingrijpende gevolgen hebben voor gevoelige paarden.

Fructaan is de suiker in gras die hoefbevangenheid (laminitis) kan veroorzaken.

Tijdens periodes van stress, zoals droogte of temperatuurveranderingen, stijgt de productie van fructaan in het gras enorm. Bovendien kunnen nieuwe groei met de terugkeer van herfstvocht, in combinatie met lagere nachttemperaturen, omstandigheden creëren waarin de fructaangehaltes stijgen. Fructaan is de suiker in gras die hoefbevangenheid (laminitis) kan veroorzaken. Het is cruciaal om te onthouden dat het type gras niet zozeer invloed heeft op de fructaangehaltes als wel de groeiomstandigheden.

Studies hebben aangetoond dat paarden met stofwisselingsproblemen, zoals de ziekte van Cushing, insulineresistentie of paarden die weinig voer nodig hebben, baat kunnen hebben bij het gebruik van een graasmasker om de hoeveelheid suikerrijk gras die ze consumeren te verminderen. Op deze manier lopen deze paarden veel minder risico op het ontwikkelen van hoefbevangenheid en andere voorkombare problemen. Neem de tijd om kritisch te kijken naar de lichaamsconditie van elk paard en bespreek eventuele veranderingen in voeding ook met je dierenarts. Het is erg belangrijk om je paard te beschermen tegen suiker!

safe from sugar this fall

We begrijpen wat je denkt: “Mijn paard heeft een hekel aan graasmaskers, ik wil er geen gebruiken”, “Mijn paard trekt het gewoon af” of “Ze zijn omvangrijk, onveilig en mijn paard wil niet drinken als hij er een draagt”. Bij ThinLine hebben we een graasmasker ontworpen waarbij de gezondheid en het welzijn van het paard voorop stonden in de ontwikkeling. Maar we hebben geholpen om een oplossing te vinden!

We weten wat je denkt!

Het ThinLine Graasmasker is zachter, veiliger en heeft een slimmer ontwerp dan kooi-achtige hulpmiddelen uit het verleden. Het flexibele materiaal moedigt je paard aan om zich natuurlijk te gedragen, wat resulteert in een algeheel gezonder paard.

De constructie met duurzaam en buigzaam materiaal verbetert aanzienlijk het gevoel voor de paarden, terwijl het ook effectief blijft. Het is zacht en vriendelijk voor de tanden en lippen, zodat je paard bijna vergeet dat het op heeft. De Flexible Filly Muzzle is goed geventileerd en veilig, en is ontworpen om net voor je halster te breken. Bovendien is de grootte van het graasgat aanpasbaar, zodat je de perfecte graasmogelijkheden kunt bieden.

Het kan worden gebruikt met het huidige halster van je paard, of je kunt het combineren met ons speciaal ontworpen halster en halster voeringen voor een perfecte pasvorm! Het onderhouden van dit masker is super eenvoudig. Je kunt het masker in een waszak doen en machinewassen met koud water, wasmiddel en bleekmiddel.

Of je kunt het gewoon in een emmer met zeep, bleekmiddel en water gooien en het dan met een borstel schrobben.

Het lijkt te mooi om waar te zijn, toch?

Het is echt waar! We hebben onderzoek gedaan naar het gedrag van paarden om te begrijpen waarom andere graasmaskers niet voldoende werken, zodat we een eenvoudige oplossing konden creëren voor veiliger grazen. Paarden kunnen zich nog steeds verzorgen, elkaar krabben en zich gedragen zoals de natuur het bedoeld heeft, zoals paarden! Bescherm je paard deze herfst en bespreek graaspraktijken en -beheer met je dierenarts.

Lees de beoordelingen van tevreden paardeneigenaren, leer hoe je de juiste maat kunt kiezen en bekijk meer op: https://www.horseathlete.com/shop/paarden-comfort/thinline-graasmasker/thinline-graasmasker/

Breng me naar het graasmasker.

Ultimate grazing muzzle package

2 thoughts on “Houd je paard deze herfst veilig tegen suiker!

  1. Nicola Beswick says:

    I bought this muzzle and even tho we had a issue with fit because she’s in-between sizes once I got it right this muzzle as been amazing for my mare ..I don’t like to muzzle but as far as muzzles go this is the kindest I’ve found and I don’t feel bad muzzling her anymore. Also the fact you can clean it every time you use it so the next day I put it on her its never full of dried grass and mud like the bucket material muzzles are

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *