Hoefbevangenheid – Voorkom Hoefbevangenheid bij Paarden

laminitis-founder

Geschatte leestijd: 3 minuten

Elk jaar worden dierenartsen wereldwijd een miljoen keer gebeld omdat een paard hoefbevangen is geraakt. We hoeven de wetenschap niet te raadplegen om te weten dat dit een van de meest pijnlijke ervaringen is die een paard kan ondergaan. Onze werelden worden op hun kop gezet! Wat kunnen we doen om ze beter te maken?

Wat veroorzaakt hoefbevangenheid?

Hoefbevangenheid is een confronterende ziekte. Wat bekend is, is dat overmatige consumptie van sterk verteerbare koolhydraten, zoals die in graan of weelderig gras, meestal wordt geïmpliceerd in gevallen van hoefbevangenheid.

Wat zijn de tekenen van hoefbevangenheid?

De karakteristieke houding van een hoefbevangen paard met beide voorbenen aangetast is het plaatsen van de voorbenen voor de normale positie en het naar voren plaatsen van de achterbenen om meer gewicht op de achterbenen te verplaatsen.

Wat is ons doel?

Bij ThinLine vroegen we ons af wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat paarden helemaal geen kans krijgen om hoefbevangen te raken. Na een enquête onder onze paardenvrienden en fans is iedereen zich ervan bewust; de toevoeging van een graasmasker gedurende de periodes van het jaar wanneer het gras “heet” is. Als onze paarden overschakelen van hard werken naar rusten in de wei, of als ze een beetje te “rond” zijn geworden, kan het graasmasker ervoor zorgen dat onze paarden deze tragische ervaring niet hoeven te ondergaan.

Dus waarom doen we het dan niet?

Waarom gebruiken we niet gewoon deze eenvoudige preventieve maatregel? Het antwoord was eenvoudig: paarden houden zo erg niet van de maskers die we gebruiken. Ouderwetse maskers lijken op het plaatsen van de mond van paarden in een kooi. En we weten allemaal dat paarden hun mond gebruiken om te spelen, te communiceren en voor elkaar te zorgen. We denken niet echt dat het de ergernis van het verminderde grazen is die hen doet wegrennen van de hete, zware, onhandige apparaten.

Dus gingen we aan de slag om dat te veranderen. Na enkele jaren van werk hebben we een masker ontwikkeld dat meer lijkt op het dragen van een handschoen dan een masker. Paarden kunnen spelen en in de kudde leven terwijl ze veilig blijven voor hoefbevangenheid of een van de insulineziekten die vaak tot hoefbevangenheid leiden.

Help ons het nieuws te verspreiden!

Heet gras? Gebruik een graasmasker voor een paar weken. Dikke pony? Graasmasker. Het maakt ons niet uit of het nu die van ons is of van een ander bedrijf, we willen absoluut dat de 1 miljoen paarden per jaar die deze vreselijke aandoening ondergaan, tot nul worden teruggebracht!

Grazing Muzzle for Horses

✓ Flexibel en lichtgewicht 
✓ Zacht voor huid, tanden en lippen! 
✓ UV Bescherming
✓ Aanpasbaar

Ontdek ons Graasmasker

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *